< Terug | Skip Navigation LinksOnthaal > Hulp
 
Sector zoeken
Beroep zoeken
Help
Heeft u moeite om de informatie die u zoekt op onze website terug te vinden?
Weet u niet hoe u onze website moet gebruiken?
Hier hebt u een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden die de site biedt.


Sitemap  

Voor een overzicht van de structuur van de site IAM-B klikt u op rechts onderaan het scherm. Zo heeft u meteen een algemeen beeld van de verschillende thema’s die worden behandeld.

Menubalk  Via de menubalk krijgt u toegang tot:

de site IAM-B in het Frans, en dit vanuit elke pagina;
Over IAM-B een korte voorstelling van het project IAM-B-site en de zoekmogelijkheden die deze biedt.
Nuttige links een aantal interessante websites over werk, opleiding en onderwijs;
Verklarende woordenlijst de definitie van een aantal specifieke termen die op de site IAM-B worden gebruikt. U klikt daarvoor op de eerste letter van de gezochte term en daarna selecteert u de term in de alfabetische lijst;
Help het hulpmenu, hetzij door middel van een beschrijving, hetzij door een visuele voorstelling;
Contact het contactformulier, waarmee u vragen kunt stellen, opmerkingen kunt meedelen of suggesties kunt opperen voor de site IAM-B;
Partners de beschrijving van onze opleidingspartners die tot de verwezenlijking van de site IAM-B hebben bijgedragen.

Inhoud van de website  

Wilt u meer te weten komen over een beroep of activiteitensector? Deze website werd voor u ontwikkeld door Actiris!

Wanneer u op zoek bent naar een job of u wenst uw kennis over de Brusselse arbeidsmarkt uit te breiden, helpt deze site u hierbij. U kan de informatie die u interesseert vinden door op een geïntegreerde manier van het ene naar het andere menu te navigeren.


Zoekmotor

De informatie op de site IAM-B kan via twee zoekcriteria worden opgevraagd.

U kunt zoeken op « beroep ». U selecteert het beroep dat u interesseert en u krijgt uitgebreide informatie over dit beroep : een beschrijving van het beroep, cijfergegevens, de beroepsopleidingen in het Brussels Gewest, de werkaanbiedingen die Actiris voor dit beroep heeft ontvangen en de activiteitensectoren waarin dit beroep zich doorgaans situeert.

Er bestaan zes zoekmogelijkheden om informatie over een beroep op te vragen:


Voor het gebruik van zoekopdrachten aan de hand van een sleutelwoord dienen de woorden uit minstens drie letters te bestaan. Indien uw zoekopdracht onvoldoende resultaten oplevert, controleer of u de mannelijke vorm of het enkelvoud van het gezochte woord heeft ingegeven, voer een nieuwe zoekopdracht uit aan de hand van een synoniem van het gezochte woord, probeer een zoekopdracht uit te voeren vanaf een andere soort zoekmachine.

U kunt zoeken op « activiteitensector ». U selecteert de activiteitensector die u interesseert en u krijgt uitgebreide informatie over deze sector : een beschrijving van de sector met een vermelding van onder andere de vakbonden en werkgeversorganisaties, de paritaire comités en de opleidingsfondsen in de sector, cijfergegevens over deze sector, zoals het arbeidsvolume, het profiel of de evolutie van de loonarbeid…, een overzicht van de beroepen die in de sector worden uitgeoefend en de werkaanbiedingen die Actiris voor deze sector heeft ontvangen.

Er bestaan vijf zoekmogelijkheden om informatie over een activiteitensector op te vragen:


Iconen

Wanneer u bij het surfen een bij een term ziet staan, kunt u de definitie van deze term bekijken.

Nieuwe zoekopdracht

Via het menu aan de linkerkant van het scherm kunt u op ieder ogenblik een nieuwe zoekopdracht starten of een andere zoekmogelijkheid binnen hetzelfde zoekcriterium kiezen, of kunt u switchen naar een ander zoekcriterium.

Terug naar de startpagina

Tijdens het surfen kunt u steeds terugkeren naar de startpagina. Klik hiervoor op links bovenaan het scherm. U kunt bovendien op uw stappen terugkeren door via de link midden bovenaan de pagina naar de vorige pagina terug te gaan.

Printen

Op de verschillende informatiepagina’s die aan een beroep of een activiteitensector verbonden zijn, treft u regelmatig het volgende icoon aan: . Deze iconen laten u toe om de tekstzone met de nuttige informatie op die pagina af te drukken.
Het is overigens altijd mogelijk om een pagina af te drukken door in de werkbalk te klikken op bestand en vervolgens afdrukken.