< Terug | Skip Navigation LinksOnthaal > Partners
 
Sector zoeken
Beroep zoeken
Partners

Bruxelles Formation is de officiële instelling die door de Franse Gemeenschapscommissie belast is met de beroepsopleiding voor Franstalige volwassenen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bruxelles Formation organiseert meer dan 200 permanente opleidingen naast partnerships met organisaties voor socioprofessionele inschakeling, het onderwijs voor sociale promotie, de sectoriële fondsen...Bruxelles formation organiseert hoofdzakelijk kwalificerende opleidingen die voorbereiden op de uitoefening van een beroep in een bepaalde beroepssector. Bruxelles Formation richt zich zowel aan laaggeschoolde werkzoekenden als aan houders van een diploma hoger onderwijs of universiteit. Er zijn tevens opleidingen voor werknemers en ondernemingen uitgewerkt. De samenwerking tussen het Brussels Observatorium voor de werkgelegenheid, belast met het project IAM-B en Bruxelles Formation, en in het bijzonder Bruxelles Formation Carrefour, heeft het mogelijk gemaakt om voor de beroepsgroepen op deze website gepaste opleidingen weer te geven.
 
De VDAB is de officiële instantie die instaat voor de arbeidsbemiddeling en de beroepsopleidingen in Vlaanderen en tevens verantwoordelijk is voor de Nederlandstalige beroepsopleidingen in het Brussels Gewest. De VDAB organiseert een brede waaier aan praktijkgerichte beroepsopleidingen. De opleidingen zijn zowel gericht naar werkzoekenden, werknemers als naar werkgevers. Een samenwerking tussen het Brussels Observatorium voor de werkgelegenheid, belast met het project IAM-B, en de VDAB heeft het mogelijk gemaakt om voor de beroepsgroepen op deze website gepaste opleidingen weer te geven."
 
SYNTRA Brussel heeft als missie kwalitatieve, praktijkgerichte vorming en opleiding aan kandidaat- en gevestigde zelfstandigen, KMO en hun medewerkers aan te bieden binnen het kader van of in aansluiting met de Vlaamse of Brusselse regelgeving terzake. SYNTRA Brussel organiseert opleidingen voor al wie ondernemerszin in het bloed heeft: werkzoekenden, bedienden, arbeiders of bedrijfsleiders, jongeren of volwassenen, ... Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij SYNTRA Brussel terecht.